Get Adobe Flash player

BAUKÓ LEVENTE alias „ Svéd” - bemutatkozás

A téli hónapokban sem tétlenkedik a "Svéd" becenéven hallgató tehetség! Felkészítő edzésekre, valamint egyéb vezetéstechnikai továbbképzésekre jár a fiatal magyar.

A szinten tartó versenyek, amiken indul jó hangulatban, jó társaságban zajlanak, és nem mellesleg jó eredményeket hoznak Levinek! Utóbbi versenyeken a HF Racing Team, és annak vezetője, Szilniczky Gyula invitálására, és támogatásával indult.

2013-ban nagy erőkkel készül az Áprilisi évadnyitó edzésekre, amiken nagy valószínűséggel a már megszokott Kincses Turbo Team Mazda RX8 versenyautóin kívül, egy, jelenleg nem aktív, de annál komolyabb háttérrel rendelkező csapatnál is fog tesztelni! Összegezve a dolgot, a 2013-as szezonban három(!) profi csapatnál fog edzeni, és egynél állandó tartalék pilóta lesz. Amennyiben összejön neki a fix támogatás, akkor állandó versenyző is lehet, de a pénz nagy úr, ebben a sportágban pedig végképp az.

Levi nagy álma a formaautózás, de saját bevallása szerint még nem szeretne jövőre formula autóban versenyezni, mivel azzal még komoly tapasztalata nincsen.

"Én úgy gondolom, legalább egy teljes szezont kéne végig tesztelni, ha eredményekért szeretnék küzdeni. Annak nincs értelme, hogy egyből bedobom magam a mélyvízbe. Beülök az autóba és fogalmam sincs, hogy mi hogyan működik rajta. Abból csak az esés, meg a baleset van."

Levi mióta az eszét tudja autóversenyző szeretett volna lenni, és ezért kőkeményen meg is dolgozott eddig is és dolgozni is fog a jövőben is!

2009

Svéd 2009-ben került bele ebbe a körforgásba, egy kis szerencse és a kellő merészségnek köszönhetően.

"2009 Október 24-én volt a szezon évadzáró futam a Hungaroringen, ahol találkoztam a Kincses Turbo Teammal (akikről akkor fogalmam nem volt hogy kicsodák), és mert be szerettem volna ülni az autóba úgy gondoltam, meg kérdezem, hogy szabad-e. A válasz egészen lenyűgözött! Azt mondták, persze, ülj be, kösd be magad, röffentsd be... Na akkor elhatároztam, hogy ha egyszer lesz kellő anyagi hátterem, csak hozzájuk fogok menni versenyezni!"

2010

A sors úgy hozta, hogy 2010 Május 1.-2.-án, a 2010-es szezon évadnyitó futamán a Hungaroringen, Levi újból találkozhatott velük. 2011 Március 5-én volt az első közös teszt a csapattal, akkor már Levi, vagy (talán) ismertebb nevén Svéd, mint versenyző tanonc ült be az autóba. Egészen lenyűgözte őt az a hangulat, az a légkör, ahogyan a csapat dolgozott és az, ahogyan hozzá viszonyulnak.

2011

2011-es évben végig ott volt a csapat oldalán segítőként, bízva abban, hogy esetleg lehetőséget kap, hogy versenyautóba üljön. A 2011-es évadzáró futamon ugyan indulhatott volna, de licensz hiányában ez sajnos elmaradt..

2012

2012-ben a már korábban említett HF Racing Team, is lehetőséget biztosított tesztelésre, valamint kisebb felkészítő versenyeken való elindulásra ezzel is segítve „Svéd” versenyzői karrierjének beindulását.

„2012-ben több eredményes gokart versenyen vagyok túl, ami közül véleményem szerint kiemelendő a Magyar Jogász Motorsport Egyesülettel bajnokságában futott versenyem. Ott Gruppe B első helyéig küzdöttem fel magamat, majd a futam vége előtt néhány körrel a túlmelegedő gumik miatt lecsúsztam a második helyre. Így "csak" második lettem, de sokat tanultam belőle a jövőre nézve.”

2012 Szeptember 22-én volt az évadzáró teszt a Kincses Turbo Team-el, ahol minden várakozását felül múlva fogadták őt.

"Egy év kihagyás után visszatérni ahhoz a csapathoz, ahol az egész karrierem indult, nagyszerű érzés volt... Az, ahogyan viszonyultak hozzám, pedig már leírhatatlan jó volt.. Nagyon jól éreztem magam aznap!"


2013-as évről, és önmagáról „Svéd” így vélekedik

-Mit vársz 2013-tól?

-Nem tudom, nem is nagyon szeretnék erről még beszélni.

-Több csapattal vagy tárgyaló viszonybam tehát ha egy esetleges csapatválasztásról lenne szó, kiket választanál és miért pont őket?

-Ezt meglátom még, időm van.

-Mikor derült ki, hogy fogsz-e tudni indulni 2013-ban?

-Ha a rajtrácson leszek.

-Ezekszerint még te sem látod tisztán a jövőt?

-Nem

-Van valami kiemelt pálya, ahol mennél szívesen?

-Van, persze.. Slovakiaring, Pannóniaring, Hungaroring.

-Nézve a jelenelgi mezőnyt, van valami extra véleményed?

-Van, de erről nem beszélhetek!

A fiatal tehetségről egyébként azt talán kevesen tudják, hogy saját elmondása szerint ha felveszi az overált, megszűnik számára a külvilág.

"Igen, ha beöltözök a versenyruhába, akkor már csak a versenyzés és én vagyunk! Nincs más, senki sincs ilyenkor a versenyzésen kívül!"

Rajtok előtt feszült és izgatott szokott lenni, ami miatt ilyenkor nehéz vele kommunikálni.

"Nem szeretem ha megzavarnak! Azt nagyon utálom! Nekem ilyenkor megvan a saját szertartásom, összeszedem magam fejben, testben, ilyenkor nem szeretem ha zavarnak!"

A versenyeken bemutatott eddigi eredményeiért és a versenyzés tisztaságáért dícséret illeti.

"Tiszta versenyben szeretnék nyerni és igyekszem nem szabálytalannak lenni! Persze, nem mondom, néha mindneki hibázik a verseny hevében, én is. Előfordulhat hogy nem úgy figyelek ahogy kéne és esetleg szabálytalanul húzok rá valakire, de ilyenkor igyekszem korrigálni a hibát és szeretnék újra tisztán küzdeni."

A sokat nélkülöző fiatal pilóta elmondta, néha elgondolkozik azon, hogy normális-e?

"Hát.... Igen... Néha tényleg komolyan elgondolkozok azon, hogy normális vagyok-e hogy annyi pénzt és időt ölök valami olyanba, amiből csak lehet hogy lesz valami.. De mégis mikor beülök az autóba, vagy csak felveszem az overált, boldognak érzem magam és megszűnnek a problémák.. Ilyenkor érzem azt, hogy minden tökéletes."

De nem csak a pénz a gond, hanem sokszor barát, barátok, barátnő hiánya is.

"Hát a párkacsolat gyakorlatilag megy a levesbe, haverokra nem nagyon van idő, mert ha mégis lenne, akkor onboard videókat nézek , hogy lássam, mások mit hogyan és miért csinálnak, megértsem a vezetés minden mozzanatát. Esetleg ha úgy adódik én szimulátorozok, vagy gokarttal edzek, hogy ne essek ki a "rutinból"..."

A "Life is to short to be slow" felirat, amit egy lengyel versenyző sisakján láttunk, elgondolkoztunk, hogy esetleg Svédnek is van-e valami saját mottója, ami rá jellemző, ami egyedivé teheti őt.

-Van valami mottód, ami esetleg hajt téged?

- Van, igen... Kettő is. (Széles mosoly ült a magyar arcára)

-Elmondod?

-El..Ovidius szavait idézve: "Exitus acta probat.", vagyis, "Tetted a vég igazol!"... A másik pedig, ami szerintem inkább illik hozzám: ’’The life is race, tha racing is my life!”.

Szinte minden versenyzőnek van valami kabalája, amit visz magával versenyről versenyre.. Legyen az egy óra, egy sapka, vagy egy rajz, vagy bármi... Ez alól Svéd sem kivétel.

-Van valami, ami számodra kabala, vagy szerencsehozó?

-Egy bika, ami megvéd... Őt a bukósisakom hátulján lehet majd látni, alatta az idézettel.

-Miért pont bika?

-A Lamborghininek miért bika a jele? (Elneveti magát Levi.)... Egyébként nem tudom, nekem az tetszik, úgy érzem hogy erőt ad és megóv a bajtól és ez nekem bőven elég.

Ha teheti, minden versenyen jelen van, mert nem csak hogy szereti ezt a légkört és vonzódik hozzá, de abból is lehet tanulni, ha látja, hogy a többiek, mit, hogyan és miért úgy csinálnak.

"Persze, ebből is nagyon sokat lehet tanulni, hogy kívülről látod azt, hogy a többiek hogy csinálják, esetleg rájössz a dolgok miértjére is. Az meg már fenomenális élmény tud lenni, ha látod, hogy a nagyok úgy fordulnak, vagy úgy fékeznek, ahogy te."

A felelősség kialakulása nagyon fontos, nélküle talán nem is szabad versenyautóba ülni Levi szerint.

-Kell egyfajta felelősség érzet ahhoz, hogy versenyez?

-Persze, fel kell nőni a feladathoz!! Itt azért komoly pénzek forognak kockán és esetlegesen emberéletekről is beszélünk! Én úgy látom, hogy pár évvel ezelőtt nem lettem volna még alkalmas autóversenyzésre, bármennyire is szerettem volna.

-Javasolt a súlyra is odafigyelni.. Te mennyire tartod ezt be?

-Utóbbi időben odafigyelek arra mit eszek és ha valami olyat, akkor azt igyekszem lemozogni.. Javasolt figyelni a súlyodra.

-Sokat számít?

-Mozgékonyabb vagy, kevésbé fulladsz ki, vagy fáradsz el, ha nem vagy túlsúlyos.

-Fizikailag és mentálisan is toppon kell lenni. Nehéz feladat?

-Végig száztíz százalékon menni nem könnyű feladat.. Eléggé megterhelő tud lenni mint fizikailag, úgy szellemileg is.

 

A spanyolos vérmésékeltű Levinek azt is meg kell tanulnia, hogyan maradjon higgadt és kiegyensúlyozott, ha egy számára nem túl kedvező helyzet adódik.. Talán ez sem olyan könnyű feladat, mint amilyennek hangzik. De az autóversenyzők élete nem egyszerű, de soha senki nem is mondta, hogy az!

Komoly autóversenyzők nevelgetik és adják át saját tudásukat és tapasztalataikat neki, tehát "jó nevelést kap" a (jelenleg még) tartalék pilóta.